József Attila költeményeit szavalták

2023.03.24. 17:00

Versmondó versenyt rendeztek Zalaegerszegen

A városi és városkörnyéki iskoláknak immáron 53. alkalommal szervezték meg a József Attila versmondó versenyt. Ezúttal mintegy húszan jelentkeztek a megmérettetésre a Keresztury VMK-ba.

Mozsár Eszter

A városi és városkörnyéki iskolák diákjai versenyeztek

Fotó: Mozsár Eszter

Két korosztályban hirdette meg a versenyt a József Attila Városi Tagkönyvtár. Az 5-6. osztályosoknak József Attila Szeretném, ha vadalmafa lennék, míg a 7-8. osztályosoknak a Szólt az ember című verset kellett elszavalni a háromtagú zsűri és a többi versenyző, kísérő előtt. Ezt követte a második fordulóban a szabadon választott költemény, tájékoztatta lapunkat Nitsch Erzsébet igazgatóhelyettes. A produkciókat Kissné Máté Éva, a gellénházi általános iskola pedagógusa, Balaton László író-költő, a Deák+kert irodalmi portál rendszeres szerzője, valamint Wágner Dávid, a körmendi Faludi Ferenc-könyvtár vezetője értékelte. A gyerekeket Kiss Gábor, a Deák-könyvtár igazgatója és Horváth Gábor, a polgármesteri hivatal osztályvezető-helyettese köszöntötte.

Zorn Alíz (Zrínyi-gimnázium) az 5-6. osztályosok között lett az első, ő továbbjutott a megyei döntőre.
Fotós: Mozsár Eszter

A zsűri döntése értelmében az 5-6. osztályosoknál első lett Zorn Alíz (Zrínyi-gimnázium), második helyen Vigh Emma (Liszt-iskola) végzett, míg harmadik lett Hoffmann Brigitta (Ady-iskola). Különdíjat Fejes Annamária (Petőfi-iskola) kapott. A 7-8. osztályosoknál Rakos Rebeka (Eötvös-iskola) lett az első, Bakonyi Ádám (Ady-iskola) a második, Szabó Panna (Ady-iskola) a harmadik helyen végzett. A különdíjas Tóth-Billege Patrik (Landorhegyi-iskola) lett. A csapatversenyben az Ady-iskola vihette haza egy évre a vándorkupát. Mindkét korosztályból az első kettő helyezett jutott tovább az áprilisi megyei döntőre.

Horváth Gábor köszönti a résztvevőket, mellette Kiss Gábor és a zsűri
Fotós: Mozsár Eszter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában