Kínálat az egész családnak

2023.03.31. 11:00

Változatos programok a nagykanizsai Halis-könyvtárban szombaton

A nagykanizsai Halis-könyvtárban április 1-jén, szombaton 25. alkalommal szerveznek családi programot. A népszerű eseményt ismét érdemes felkeresni, hiszen egész délelőttre tartalmas s ingyenes szórakozást ígér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Benedek Bálint

A nap az olvasás népszerűsítéssel indul 9 órától, Fenyvesi Attila könyvtáros segítségével az AZOLOvagok csapnak össze. Vagyis megmutatják a használatot, hitelesítik az eredményt. A játékhoz szükséges adatlapot helyben biztosítják. Ezzel egy időben gólyalábazási lehetőség és oktatás lesz Pálfi Dénes segítségével. A népszerű mesés papírszínház szintén nem maradhat ki a repertoárból. Majorné Virág Adrienn 10 órától klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Szintén 10 órakor kezdődik a Népszerű informatika előadás, Szilágyi Imre informatikus mérnök az utóbbi időben brutálisan terjedő támadásokról beszél, melyek a közösségi oldalak és a bankok ellen irányultak. 

A Halis-könyvtár előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok tematikus olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. A feltételekről és az Arcanumról részletes tájékoztatót is tart a szakember. A Kék Madár Kreatív Klub is húsvétra készül 10 órától. A húsvéti készülődés jegyében megtartott foglalkozásukon tyúkanyó, kiscsibe, húsvéti bárányka, nyuszi készülhet minden mennyiségben. Sőt 11 órától lesz tojásfestés és díszítés, melyhez a keményre főtt tojásokat mindenkinek vinnie kell Benkőné Mészáros Dóra foglalkozására. A délelőttöt 11 órától a Tarnóczky klub zárja, ahol Kardos Ferenc és Tábori Zita könyvtáros várja azokat a fotókat, melyeken látszik a város, a volt munkahely, vagy városi rendezvényen készültek. Ezeket szívesen beszkennelik és megőrizik a jövő generációja számára, így bárki része lehet a város történeti emlékezetének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában