Hagyományból divatot

2023.03.13. 13:30

Második szakmai napját tartja a népművészeti egyesület Keszthelyen

Második szakmai napjára készül hétvégén a Hagyományból divatot pályázatához kapcsolódva a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. Az NKA Népművészeti Kollégiuma által támogatott foglalkozásnak március 18-án, szombaton ezúttal is a keszthelyi Népművészeti Alkotóház ad otthont.

Mozsár Eszter

Ahogy azt korábban megírtuk, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület a Hagyományok Háza hálózati partnereként hirdette meg pályázatát, melynek célja a történelmi Zala vármegye területén kialakult népi viseletek, öltözetek, paraszt-polgári viseletek kutatása, feldolgozása, azok alapján hordható viselet készítése, az öltözetek modern megjelenítése. A jelentkezési határidőig, június 30-ig hét alkalomból álló sorozatot hirdetett az egyesület. A foglalkozásokon a tavalyi pályázat hat nyertese mutatkozik be, s a leendő alkotók juthatnak hasznos információkhoz a sikeres felkészülés jegyében.

Devecz Erzsébet Zsuzsanna elnök arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy első alkalommal a csuhé volt a fókuszban, ezúttal pedig a népviseletes babákról tudhatnak meg többet a résztvevők. Az általános szakmai nap április 29-én lesz Gébárton.

Március 18-án, szombaton Dancsecs Diána bőrműves Népi Iparművész, a Hagyományból divatot 2022 pályázat egyéni innovációs díjazottja és Molnárné Riskó Erzsébet Király Zsiga-díjas népviseleti babakészítő, Népi Iparművész tart foglalkozást Keszthelyen. Délelőtt a résztvevők megtudhatják például, hogy miként mutat együtt a bőr és más természetes alapanyag, délután pedig a történelmi Zala vármegye horvát viseleteivel ismerkedhetnek. A bemutatkozó programra, alkalmi kiállításra minden érdeklődőt szeretettel várnak. A műhelyfoglalkozásokon maximum 5 főt tudnak fogadni, kérik, hogy a műhelyfoglalkozásokra azok az alkotók jelentkezzenek, akik az adott témákban/szakágakban pályázni is fognak a Hagyományból divatot pályázatra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában