Kézműveskedés, próbatételek

2023.03.16. 09:00

Ki a vitéz, ha én nem? - családi nap a nemzeti ünnepen a Göcseji Múzeumban

A Göcseji Múzeumban március 15-én, szerdán egész nap várták a családokat és az érdeklődő közönséget, délelőtt a kiállítások látogatását és tárlatvezetést kínáltak a múzeum munkatársai, délután 14 órától családi programok kerültek a kínálatba.

Arany Horváth Zsuzsa

Simon-Kiss Judit múzeumpedagógussal csákókat készíthettek a gyerekek

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kicsik huszárcsákót és kokárdákat készíthettek, a nagyobbak játékos próbatételekre jelentkezhettek, volt zene és tánc, sőt, korabeli ruhákba öltözve fotózkodás is. Ottjártunkkor a huszárrá avatási próbatételek játékait vették birtokba a gyerekek: ágyúgolyókkal vehettek be várat, kardozhattak, felszabadíthatták Kufstein várát, mozaikokból állították össze a vár képét, "lovas" kiképzést kaptak egy akadálypályán. Mindezt persze biztonságos anyagok használatával. Simon-Kiss Judit múzeumpedagógussal csákót készítettek, majd háromféle kokárdát formáztak. A próbatételek sikeres teljesítése után tekinthették meg a kiállításokat a résztvevők. A múzeum először rendezett nemzeti ünnepi történelmi játszóházat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában