Az Alzheimer-kór lesz a téma

2023.03.21. 11:01

Filmvetítés és előadás Lentiben

Korosa Titanilla

Kollár István dokumentumfilmjének plakátja

A Kolping Gondozási Központ szervezésében vetítik az Alzheimer című filmet március 24-én, e héten pénteken 16 órakor a városi művelődési központban. A filmvetítést követően Kollár István, a díjnyertes film készítője és dr. Menyhárt Miklós főorvos tart előadást, beszélgetést a témával kapcsolatban.

A szervezők a program ajánlása során elmondták, hogy az Alzheimer egy mindenki számára lebilincselő, érdekes, megdöbbentő, elgondolkodtató dokumentumfilm egy olyan betegségről, ami egyre több embert érint. Megszólal több hozzátartozó, orvosok, főorvosok, akik úttörő szerepet játszanak hazánkban az Alzheimer-kutatásban és orvoslásban. Bemutatja azt az orvost is, aki elindította az Alzheimer Klubokat Magyarországon, és aki Franciaországban magas szinten foglalkozik alzheimeres betegekkel, itthon pedig orvosokat képez. Megismerhetjük az egész világ számára példaértékű francia szociális rendszert, valamint a magyar civil kezdeményezéseket. Megszólalnak a pszichiátria, a neurológia jeles képviselői, szó lesz az otthoni és intézményi ápolás, valamint a magyar és nyugati diagnosztika különbségeiről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában