Várják a finom nedűket

2023.03.20. 18:00

Borbírálatot tartanak szombaton Gellénházán

Gellénháza község önkormányzata, valamint a Gellénháza és Környéke Kertbarát Egyesület borminősítést és kistérségi borversenyt rendez április elsején, szombaton 15 órától.

Mozsár Eszter

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A rendezvényen Bakonyi László szőlőnemesítő, Varga Eszter okleveles borbíráló és Kaj István szőlész-borász szemlézi és kóstolja a nevezett italokat.

A borminősítésre bármilyen pincészetből lehet jelentkezni, a borok a következő kategóriákban kaphatnak minősítést: oklevél, bronz, ezüst és rany minősítés.

A borversenyen a Gellénháza kistérségben termelt tavalyi, azaz 2022-es évjáratú arany minősítésű italok közül választja ki a bírálóbizottság a Gellénházi kistérség legjobb fehér- és legjobb vörösborát.

Ezen kívül kihirdetik az Aranyhordós borgazda címet, amit a résztvevő borosgazdák és borbarátok adományoznak.

A szervezők kérik, hogy a versenyre nevezők fajtánként 2 palack bort (név, fajta, hegy megjelöléssel) juttassanak el Szabó Dezső részére (Gellénháza, Ifjúság út 19.) március 31-én 16 és 20 óra között vagy egyeztetett időpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában