Ingyenes koncertek

2023.03.12. 11:00

Bach mindenkinek, Zalában is

Zalai helyszínei is lesznek a Bach Mindenkinek Fesztiválnak, amelyet az idén már - előzményeit is számítva - 9. alkalommal rendeznek meg, március 16-tól a Kárpát-medence összesen mintegy 100 településén.

Szabó Judit

Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a rendezvény honlapján közölte: a rangos komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul, és az egész esztendőben lesznek programjai. Valamennyi program ingyenes a közönség számára. Zala megyében Hévízen és Nagykanizsán tartanak koncerteket a fesztivál keretében. Nagykanizsán március 23-án 18 órakor a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI növendékei és tanárai adnak hangversenyt a zeneszerző munkássága előtt tisztelegve a zeneiskolában. Március 24-én 18 órakor pedig a Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és AMI hangszeres szólistái, tanárai, az iskola kórusa és a Musica Antiqua Együttes lép fel az iskolában. A Bach mindenkinek sorozatnak jótékony célja is van: az idén a Bethesda Gyermekkórház munkatársai gyűjthetnek adományokat az eseményeken.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában