Komolyzenei sorozat indult a városházán

2023.03.21. 11:32

A Hévízi virtuózok a város fiatal tehetségeit igyekszik bemutatni

Komolyzenei sorozatot indított a Musica Antiqua és a Festetics György Művelődési Központ. A koncerteken olyan tehetséges fiatal muzsikusok mutatkoznak be, akik a fürdővárosban kezdték zenei pályájukat.

Péter B. Árpád

Markal Eszter is tagja a Musica Antiquának, énekével elvarázsolta a publikumot

Fotó: Péter B. Árpád

A Hévízi virtuózok-sorozat első koncertjén Balázs Ádám (fuvola), Markal Eszter (ének), Szokol Liliána (fuvola) és Vasas Rebeka (furulya) lépett fel a Musica Antiqua Együttes kíséretében a városháza dísztermében. Mind a négyen kiváló országos versenyeredményekkel büszkélkedhetnek, s ígéretes művészi pálya előtt állnak.

– Szeretnénk ifjú tehetségeinknek lehetőséget teremteni arra, hogy itthon is bemutatkozzanak – bocsátotta előre Varga Endre művészeti vezető. – Iskolánkban sok olyan diák végzett, aki zenei pályán tanul, illetve olyanok is vannak, akik már művészként tevékenykednek. Őket szeretnénk visszahozni és bemutatni – itthon.

Vasas Rebeka furulyajátéka is lenyűgözte a közönséget
Fotós: Péter B. Árpád

A koncerteket a Festetics György Művelődési Központtal s annak vezetőjével, Hermann Katalinnal karöltve szervezik. Mint Varga Endre elmondta, terveik szerint nyárig összesen három gálát szerveznek, és szeretnének a Hévízi virtuózokból hagyományt teremteni, hiszen nagyon sok tehetséges, fiatal muzsikussal büszkélkedhet a fürdőváros.

A közönség megöltötte a városháza dísztermét
Fotós: Péter B. Árpád

– Komoly érték, ha valaki általános iskolás korában közel kerül a zenéhez – folytatta a Musica Antiqua vezetője –, mert kutatások bizonyítják, hogy később is más szemmel tekint majd a művészetre. Az pedig külön érték, ha valaki a zenei pályát választja. Sok művésznek készülő hajdani diákunk van, s azt hiszem, hosszú ideig nem fogyunk ki a szólistákból. Azt is tervezzük, hogy később a várossal kapcsolatban álló, ahhoz kötődő sztárokat is meghívunk.

Balázs Ádám és Vasas Rebeka is bemutatkozott a koncerten, jobbra Varga Endre
Fotós: Péter B. Árpád

Varga Endre leszögezte: remek csapat dolgozik a művészeti iskolában, aminek ékes bizonyítéka számos kiváló versenyeredmény is. Például Balázs Árpádné és Holczerné Szabó Ágnes nagyon sokat tesz a fiatalok zenei fejlesztéséért. Mint mondta, ez csapatmunka, s kézzelfoghatóan rendkívül színvonalasan működik az általános iskola művészeti intézményegysége Hévízen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában