Ezúttal 124 diák jelentkezett

2023.02.16. 10:32

Zalaegerszegi siker a történelmi versenyen

Befejeződött a Salla Művelődési Központ és Könyvtár általános iskolás korú tanulóknak meghirdetett hagyományos levelezős történelmi versenye, amelyre a vármegye 19 iskolájának 124 diákja jelentkezett.

Gyuricza Ferenc

Forrás: pexels

A zalalövői intézmény évek óta rendszeresen megszervezi levelezős történelmi versenyét, amelynek témaköre általában a tantárgyi megmérettetésekhez kapcsolódik. Jelen tanévben az 1301 és 1700 közötti egyetemes és magyar történelemre vonatkoztak a feladatok. A többfordulós versenyen az intézmény által összeállított feladatlapot kellett a diákoknak kitölteniük, majd a legjobbak szóbeli döntő során adhattak számot felkészültségükről. Ez utóbbi az elmúlt években azonban elmaradt, a megelőző két tanévben az egészségügyi veszélyhelyzet miatt, idén pedig az intézmény felújítási munkálatai miatt tekintettek el tőle a szervezők. 

Eredményt ennek okán ezúttal is a beküldött feladatlapok értékelése alapján hirdetett az intézmény. A versenysorozat legjobbja Németh Gergő, a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola tanulója lett, akit Szalayné Kámán Szilvia tanárnő készített fel. A második helyezést Csinger Levente, a nagykanizsai Zrínyi Miklós Általános Iskola diákja érte el, az ő felkészítője Budáné Józsa Szilvia volt. A harmadik helyen holtversenyben Czinege Levente (Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Keszthely, felkészítője Szilágyi Adrienn) és Horváth Dusán Péter (Zrínyi Miklós Általános Iskola, Nagykanizsa, felkészítője Budáné Józsa Szilvia) végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában