Elkötelezettek a minőség mellett

2023.02.17. 16:30

Újabb tagokkal bővült a Balatoni Kör Egyesület

Tíz új taggal, köztük három zalaival bővült a Balatoni Kör Egyesület, amely most már több mint félszáz vállalkozást, szolgáltatót fog össze a tó körül.

Péter B. Árpád

Négyévszakos minőség – ez a Balatoni Kör Egyesület mottója (Fotó: BKE)

A szervezetben egész évben nyitvatartó szálláshelyek, éttermek, borászatok, cukrászdák, pálinka- és sörfőzdék működnek együtt, s az a közös bennük, hogy elkötelezettek a minőség és a „négyévszakos Balaton” ügye mellett.

A kilenc éve alapított egyesület ma már 55 tagot számlál, amelyek között nemcsak gasztronómiai szolgáltatók és vendéglátóhelyek vannak, hanem rendezvényhelyszínek, turisztikai látnivalók, bringás pontok és például a Keszthely melletti kutyás strand is.

– A hajózás, a levendula, a tó körüli kerékpározás vagy a kutyás nyaralás része a balatoni életérzésnek, tehát új tagjaink tevékenysége is szorosan kapcsolódik a Balatoni Kör filozófiájához – fogalmazott Laposa Bence, a civil közösség elnöke. – Tagjaink számára a gasztronómia mellett az egészséges életmód és a mozgás is fontos, többségünk pedig kutyabarát helyszín, és bátran kijelenthetjük: ilyen szellemiséggel és egyedi kínálattal bíró civil szerveződés nem jelenik meg a turisztikai szektorban máshol az országban.

A Balatoni Kör vezetője kiemelte: a kiváló helyi alapanyagokra épülő gasztrokultúrán túl továbbra is alapvető érték a közösségben, hogy egymást ajánlják a vendégek körében, közös rendezvényeket szerveznek s kiadványt készítenek, küldetésük pedig az, hogy minőségi élményt adjanak a tóhoz látogatóknak a főszezonon kívüli időszakban is.

Zalából ezúttal Szabadics Zoltán (Kányaváry Borbirtok), Sziládi-Kovács Hajnalka (Kutyás Park és Klassz Kultbisztró), valamint Vass Ákos (Pajti Kávézó) lett tagja a Balatoni Kör Egyesületnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában