Több évtizedes hagyományra tekint vissza a program

2023.02.09. 13:00

Nyugdíjasok napja Pókaszepetken

Február 11-én, szombaton 13.30-tól Nyugdíjasok napjára várja a település önkormányzata a helyi szépkorúakat Pókaszepetken.

Mozsár Eszter

Felvételünkön egy 2019-es Nyugdíjasok napja

Fotó: Katona Tibor

A faluház dísztermében megrendezendő ünnepségen a Szentgrót Táncegyüttes, az Őszirózsa Dal- és Színjátszókör, valamint a Silva rerum egyházi énekkar lép fel. A műsorban szavalat is elhangzik, valamint tangóharmonikán közreműködik Bedő Jenő.

A megjelenteket Tóth András polgármester köszönti, aki szerkesztőségünkben elmondta: több évtizedes hagyomány a szépkorúak megvendégelése, ezzel fejezik ki megbecsülésüket az idős generáció felé. Több mint kétszáz meghívót küldenek ki ilyenkor, az invitálásra több mint százan, van, mikor másfél százan érkeznek. A kulturális műsor mellett estebéddel, meleg étellel látják vendégül a nyugdíjasokat. Pókaszepetken közel ezren laknak, s a település 25 százaléka nyugdíjas korú.

Felhívják a szépkorúak figyelmét, hogy igény esetén az önkormányzat falugondnoki gépjárművével a szállítást is biztosítják. Az igényeket február 10-én, péntek délig kell jelezni Pápai János falugondnoknál (telefon: 0630/6629077) vagy a pókaszepetki önkormányzati hivatalnál (telefon: 0630/6500930).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában