Népzenei kurzus, kézműves programok, felvonulás

2023.02.09. 12:30

Ismét folklór hétvége Alsónemesapátiban

Az adventi ünnepkör idején karácsonyváró programot szerveztek az alsónemesapáti Bodza-tanyán. Február 18-án farsangi mulatságra készülnek a népművészek és a helyiek.

Mozsár Eszter

Decemberben az advent jegyében telt a kézműves foglalkozás, most a farsangra koncentrálnak

Forrás: ZH-Archívum

A nagy sikerű tél eleji program folytatásaként ezúttal a tél végére koncentrál a Zala Megyei Népművészeti Egyesület, a SZÉF Kulturális és Népművészeti Egyesület, valamint az alsónemesapáti Harangláb Kulturális és Faluszépítő Egyesület, tájékoztatta szerkesztőségünket Devecz Zsuzsa, a ZMNE elnöke.

- A Hagyományok Háza megyei hálózatának tagjaként kiemelten fontos számunkra, hogy megyénk kistelepüléseivel jó legyen az együttműködésünk és erre évek óta több jó példa akadt – mondta az elnök. - Ezekkel a közös programokkal tudjuk még jobban ráirányítani a figyelmet a helyi, népi hagyományainkra, a közösségben rejlő értékeinkre. Régóta jó kapcsolatot ápolunk a település önkormányzatával, így nem véletlen, hogy az adventi készülődés után most a farsangi hagyományok kerülnek fókuszba. A programra minden érdeklődőt szeretettel várunk – mondta Devecz Zsuzsa.

Érdekesség, hogy 10 és 15 óra között népzenei kurzusokat tartanak (citera, hegedű, népi ének), amihez előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken: https://forms.gle/w2PLShZehUFvXL2s5.  13 és 15 óra között népi kézműves programokra várják az érdeklődőket, ahol farsangi álarcokat és hangkeltő eszközöket készítenek. 15 és 16 óra között lehet megkóstoltatni a saját készítésű fánkokat, erre is szívesen várják az ügyes kezű háziasszonyokat, urakat. A résztvevők az idei SZÉF Folk Fesztiválra szóló tiszteletjegyeket és/vagy az Alkoss szabadon kézműves foglalkozásokra jogosító részvételt kapnak. A program végén igazi mulatság, télűző felvonulás veszi kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában