23. Kanizsai Esték sorozat

2023.02.18. 14:00

dr. Trócsányi László - A társadalmi felelősségvállalásról

A társadalmi felelősségvállalás, s azon belül is főként az oktatás XXI. századi szerepe került a nagykanizsai református egyházközség által szervezett 23. Kanizsai Esték sorozat aktuális, péntek esti rendezvényén. A református templomban megtartott esemény előadója dr. Trócsányi László európai parlamenti képviselő, a Károli Gáspár Református Egyetem jelenlegi rektora, korábbi igazságügyi miniszter volt.

Gyuricza Ferenc

Dr. Trócsányi László

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Hogyan lehet érvényes tudást adni egy szélsebesen változó világban? címet kapott rendezvényen dr. Trócsányi László előbb az oktatás helyzetéről adott előbb rövid történelmi áttekintést, majd arról beszélt, hogy a globalizáció számos kihívás elé állítja társadalmunk tagjait, különösen a fiatalokat, akik többek közt arra a kérdésre keresik a választ, hogy milyen módon éljenek. A XX-XX. században teret nyert magának az egyéni szabadságjog korlátlansága, ám a rektor szerint miután az egyén közösségben is él, ezért a társadalmi felelősségvállalás miatt az individualizmust alá kell helyezni a közérdeknek, közjónak. Dr. Trócsányi László előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatási intézményeknek, s ezen belül a református egyetemeknek, középiskoláknak felelősségük van abban, hogy a jövő generációja miként gondolkodik. Amellett, hogy nyitottnak kell lenniük a világra, főként az értékekre kell a hangsúlyt fektetniük. Annak érdekében, hogy a fiatalok a jövőben el tudjanak igazodni a világban, az értékeket kell bemutatniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában