Zaol podcast

2023.02.17. 06:50

Beszélgetés Kámánné Szép Teréziával, a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatójával

Mától hallható a Zaol-podcast legfrissebb adása, amelynek vendége Kámánné Szép Terézia, a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója, aki az Országos Farsangi Fánkfesztiválok immár 15 éves történetét idézi fel.

Péter B. Árpád

Kámánné Szép Terézia: Elképzeléseink találkoztak a közönség igényével

Fotó: Fehér Márk

Az idei mulatságot ezen a hétvégén rendezik. Pénteken a VOKE-ba főként a fiatalokat várják, szombaton pedig – most először – a Kanizsa Aréna lesz a helyszín, ahol lesz télbúcsúztató farsangi maszkázás, fánksütő verseny és számos kulturális program várja az érdeklődőket. Utóbbiak közül kiemelkedik az ABBA Show és Tabáni István fellépése.

Kámánné Szép Terézia elárulta, idén kísérőprogramok is lesznek, több helyszínen, hiszen csatlakozott a fánkfesztiválhoz a Puncs Fagyizó, a Bíbor Bistro és a Karos Korzó is. Utóbbi egy futóverseny helyszíne lesz, hogy utána jobban essen a fánk.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója felidézte, hajdan az intézmény adott otthon az első fesztiváloknak, de azt gyorsan kinőtték ezzel a programmal, hiszen szándékuk, elképzelésük találkozott a közönség igényével. Az évek során pedig a fánk jegyében tartott mulatság egyre bővült, és – a pandémiás időszakot leszámítva – sokakat vonzott az ország távoli vidékeiről, sőt külföldről is.

Kámánné Szép Terézia felidézte, a 15 év alatt számos hitelesített, a hazai Guinness-könyvbe bekerült rekordot állítottak fel, s volt idő, amikor esztendőről esztendőre saját csúcsukat döntötték meg. Az igazgató arról is beszélt, a jótékonyság mindig is fontos volt számukra, ezért rendre támogattak rászorulókat, például beteg gyermekeket, tavaly pedig a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát. Idén két különleges gitárt árvereznek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában