Hétvégente műhelyfoglalkozások

2023.01.16. 16:30

Már megtervezték idei programjaikat a népművészek

Ideiglenesen bezárt a Keresztury Dezső VMK intézményegysége, a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház, ami egyben a Zala Megyei Népművészeti Egyesület székhelye. Az egyesület elnöke, Devecz Zsuzsa arról tájékoztatta lapunkat, hogy a háttérben folyamatosak a munkák és letisztázták az idei programokat.

Mozsár Eszter

Tavaly nagy sikere volt a cipőkészítő szakmai tábornak. Idén ugyancsak izgalmas műhelyfoglalkozásokat terveznek.

Fotó: ZH-archív, Pezzetta Umberto

Az újranyitást egy hétvégi napokon tartandó Alkoss szabadon elnevezésű műhelyfoglalkozás-sorozattal szeretnék indítani a PANORÁMA Népművészeti Galériában és a Tetőtől-talpig Viseletkészítő Bemutató Műhelyben. Április és június között várják a szövés, a hímzés, a szálasanyag, a bőrművesség, a fafaragás és a gyöngyékszerkészítés iránt érdeklődőket.

2023 júliusában Geometria és design címmel komplex népművészeti tábort szerveznek.

A zalai népművészek természetesen nem hagyják ki az év egyik legmeghatározóbb rendezvényét, a Mesterségek Ünnepét sem, ahova augusztus 18-20. között utaznak.

Ugyancsak sűrű lesz a nyár és az ősz, mivel augusztusban megrendezik a Zalaegerszegi Országos Fazekast Tábort, szeptemberben pedig a fafaragók országos szakmai találkozóját. Még ebben a hónapban a közönség megtekintheti a Hagyományból divatot alkotói pályázat tárlatát. Szeptembertől decemberig Értékes Zala címmel kurzussorozatot indítanak a megye népművészeti értékeinek tanítására. Társrendezvényként az adventi rendezvény mintájára SZÉF Farsang lesz február 18-án Alsónemesapátiban, július 14-16. között pedig ismét lesz SZÉF Folk Fesztivál Szécsiszigeten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában