Több ezer látogatót fogadtak a standon

2023.01.11. 19:00

Luxemburgban népszerűsítették Magyarországot

Egy hévízi delegációt vezetve vett részt nemrégiben a négyévente esedékes luxemburgi Luxexpón Miklós Beatrix, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnöke.

Péter B. Árpád

Miklós Beatrix (középen) itt a cseh séfcsapattal közösen látható a hungarikumstandon

Forrás: ZH

A miniállam rangos vásárán 27 ezer négyzetméteren, négy csarnokban a világ színe-java bemutatkozott, s ehhez csatlakozott a kulináris világbajnokság is. A majdnem egyhetes program során naponta több ezer látogató fordult meg a hungarikumokat bemutató egyedüli magyar standon, ahol sűrűn jártak a nemzetközi zsűri tagjai is, elevenítette fel Miklós Beatrix, aki elmondta: a turisztikai és gasztronómiai szakma krémjének figyelmét sikerült Hévízre, Zalára s Magyarországra irányítani ebben a néhány napban.

– Öt napon át számtalan látogató ismerkedett természeti kincseinkkel, kóstolta remek termékeinket, látta és hallgatta bemutatóinkat – fogalmazott a hévízi delegációt vezető gasztronómiai szakember. – Szerveztünk szakmai megbeszéléseket, s prezentációs lehetőséget is biztosítottunk a résztvevőknek. Minderre az Agrárminisztérium HUNG 2022 pályázata biztosított lehetőséget.

A hungarikumstandon a hévízi közreműködők, Molnár-Oravecz Ella animátor, Funtek Imre menedzser és Miklós Beatrix delegációvezető
Forrás: ZH

A hévízi csapat összesen több mint 2500 kilométert utazott, a helyszínen felépítette a kiállítási standot, ahol marketing- és PR-munkát végzett angol és német nyelven nemzetközi kapcsolatokat építve, mindemellett szurkolt a magyar versenyzőknek a vásárral párhuzamosan rendezett világbajnokságon is.

– Több ezer látogatót fogadtunk a standon, ahol a nemzetközi ítészek is rendszeresen megfordultak – folytatta Miklós Beatrix. – Népszerű volt a kiállításunk, amit bizonyít, hogy a csapatok örömmel posztolták a nálunk készült képeket. Született videóajánló a világhírű hévízi iszapról, amelyben az Egyesült Arab Emirátus egyik séfje is szerepelt, a zsűritagok pedig vissza-visszaértek hozzánk egy kis hungarikum-kóstolóra. S külön öröm, hogy volt egy nap, amikor a luxemburgi turisztikai hivatal vendégei lehettünk.

A szakember leszögezte: a hungarikum-kiállítással Magyarországot képviselték, bemutatva a nemzet kincseit, turisztikai attrakcióit, különösen fókuszálva Hévíz értékeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában