Programdús nyitány az új esztendőben

2023.01.04. 09:00

Gyenesdiás kínálatában koncert, színi előadás és táncház is szerepel

Az új esztendő első hete is bővelkedik programokban a nyugat-balatoni üdülőfaluban.

Péter B. Árpád

A Blahalouisiana különleges, akusztikus koncertre érkezik Gyenesdiásra

Forrás: Blahalouisiana

A most már több mint tíz éve – 2012 nyarán – alakult Blahalouisiana különleges, akusztikus koncertje nyitja Gyenesdiás idei programjainak sorát szerdán 18 órakor a Ligetplex Cinemában. Az elmúlt év legjobb modern pop-rock zenei album kategóriájának Fonogram-díjasa különleges évindító koncertre készül, amelyen felcsendülnek a zenekar legjobb dalai, ritkán hallható hangszerelésben.

Pénteken 17 órától a Petőfi 200-sorozat keretében a Dvorák Patka Színház a Feleségek felesége című monodrámát mutatja be a községháza dísztermében. A különleges előadásban a Keszthelyen született Szendrey Júliát Patka Heléna alakítja, Petőfi hangjaként pedig a 2007-ben elhunyt Jászai Mari-díjas színművész, Kaszás Attila „tér vissza”.

A „feleségek felesége” jelző magától Petőfitől származik, aki 1848 januárjában írt ezen a címen verset szerelméről, szerelmének, így vallva érzelmeiről: „Szerettelek lyánykorodban, / Szeretlek most százszor jobban, / Nem százszor, de ezerszerte, / Ha meg nem haragszol érte”.

A gyenesdiási évnyitó kultúrhetet szombaton néptáncos pótszilveszter zárja a Kárpáti János-iskolában, ahol 17 órától az aprók, majd 18.30-tól a nagyok táncháza várja az érdeklődőket. A résztvevők kalotaszegi és csíki táncokkal ismerkedhetnek. A belépés pedig – mint oly sok rendezvényre a nagyközségben –: „inGyenes”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában