Krisztus most is itt van velünk

2022.12.26. 15:30

Péntekné Vizkelety Márta: Jézus azért jött, hogy támaszunk és segítőnk legyen

A hévízi gyülekezet hittanos, illetve ifjúsági körének fiataljai adtak megható műsort a református közösség karácsonyi úrvacsorás istentiszteletén.

Péter B. Árpád

Péntekné Vizkelety Márta azt mondta: Jézus Krisztus mindennél jobban kell nekünk

Fotó: Péter B. Árpád

Ünnepi igehirdetésében Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor leszögezte, Isten szeretetéből, végtelen kegyelméből ünnepelhetik együtt a karácsonyt, amely arról tanúskodik: az Úr nem hagyta magára a szenvedésben, gyomorúságokban, háborúkban, bűnökben élő embert, hanem segítőt, megmentőt, Megváltót küldött – mindannyiunknak.

A karácsonyi istentiszteleten a gyülekezett hittanosai és ifjúsági közösségének tagjai mutatták be ünnepi műsorukat
Fotós: Péter B. Árpád

A református lelkipásztor elmondta: „az Úr Jézus Krisztus megszületett az első karácsonyon – és Isten fia ma, 2022-ben is itt van velünk, közöttünk, de már nem kicsiny gyermekként, hanem a Szentlélek által. S azt mondja nekünk: veletek vagyok és veletek is maradok, egészen a világ végezetéig”.

– Karácsony nem egy emlékünnep – emelte ki Péntekné Vizkelety Márta. – Mert nemcsak emlékezünk a több mint kétezer éve megszületett Isten fiára, hanem ünnepeljük az élő Jézust, aki érettünk született a világba, s hálát adunk a mindenható, szerető Istennek, hogy nem hagyott bennünket magunkra, mert Krisztus itt van velünk, akit azért küldött el az Úr, hogy nekünk pártfogónk, segítőnk, befogadó, szerető Istenünk, megváltónk legyen, aki velünk marad mindörökké, s általa nyerjünk utat a mennyek országába.

A református lelkipásztor rámutatott: Jézus, aki eljött hozzánk e világba, elhozta Isten befogadó, irgalmas, életünket kísérő szeretetét, példát adva önzetlenségből, önfeláldozásból, „hogy nap mint nap élhessünk a kegyelemmel, amelyet megszerzett nekünk a golgotai kereszten. Emiatt van számunkra bűnbocsánat, örök élet s közülünk senki sem mondhatja, hogy egyedül van a világban, hiszen Jézus azért jött, hogy támaszunk és segítőnk legyen, egész földi utunkon”.

Fotós: Péter B. Árpád

Karácsony kérdése az: „szeretnénk-e kapcsolatba kerülni, élő hitben Jézussal lenni, vele élni, s mindazt a jót, ami elhozott, arra szükségünk van-e? Kell-e nekünk a Megváltó Krisztus?” – tette fel a kérdést Péntekné Vizkelety Márta, aki meg is válaszolta ezt igehirdetésében: mindennél jobban.

– Karácsony öröme az – fogalmazott a lelkipásztor –, hogy mindannyiunknak szól, akik megpróbáltatások, nehézségek, munka, nyomorúság, válság, háborúk közepette éljük az életünknek. Az üzenet az: ne féljetek, mert megszületett nektek Jézus, s van számotokra támasz, isteni segítség, remény, jövő, ami az Úr kínál nekünk Jézus Krisztusban, az ő szeretett fiában, aki most is itt van velünk, és szállást kér a szívünkben, azt szeretné, ha mindannyian elvinnénk őt az életünkbe, az otthonunkba – s hit által élnénk vele, általa.

Az úrvacsora előtt a gyülekezett hittanosai és ifjúsági közösségének tagjai mutatták be karácsonyi műsorukat, amelyben hittel teli színdarabok, versek és hangszeres művek is szerepeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában