A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban

2022.12.08. 08:00

Pannon Tükör lapbemutató és díjátadás Zalaegerszegen

A Pannon Tükör regionális művészeti és kulturális folyóirat idei utolsó két lapszámát szerdán délután mutatták be a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Arany Horváth Zsuzsa

A díjazottak: Szeifert Natália, dr. Cséby Géza, Béres Katalin

Fotó: Pánczél Petra

A Bubits Tünde főszerkesztésével működő periodika és a hozzá kapcsolódó könyvkiadás elmúlt évéről dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társasága (PIT) elnöke szólt, majd átadták a lap fennállásának 25. évfordulóján, azaz 3 évvel ezelőtt alapított Pannon Tükör díjakat. Ezúttal dr. Cséby Géza író, a PIT korábbi elnöke kapta, akinek három fordítása is megjelent 2022-ben. Díjazott lett Béres Katalin muzeológus, aki idén Háry Emma egykori zalaegerszegi költő életútjáról írt a lapba, valamint a folyóiratban gyakran publikáló Szeifert Natália író, az Örök panoráma kötet szerzője. Mindhárman - valamint az idén 70 éves Gyimesi Endre -Németh János keramikusművész plakettjét vehették át. A zalaegerszegi irodalmi életet Balaicz Zoltán polgármester is méltatta a lapbemutató alkalmával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában