A Muravidék is bekapcsolódott

2022.12.16. 16:00

Népdaléneklési versenyt tartottak Hosszúfaluban

Két év kihagyást követően rendezték meg újra a Szép Zalában születtem népdaléneklési verseny muravidéki elődöntőjét, melyen a nemzetiségileg vegyesen lakott szlovéniai térség általános iskolái mellett négy zalai alapfokú oktatási intézmény diákjai is részt vettek. Előbbiek csoportjaikkal szerepeltek, a zalai intézmények pedig összesen 11 egyéni versenyzőt neveztek.

Gyuricza Ferenc

A Muravidéket azúttal a lendvai 1. sz. Általános Iskola, továbbá a dobronaki, göntérházi és pártosfalvi társintézmények, míg Zala megyét a muraszemenyei, a csesztregi, a lovászi, illetve a lenti Arany János Általános Iskola képviselte a versenyen. A résztvevők zalai és muravidéki dalcsokrokat mutattak be a Fiszter Ágnes énektanár és ifj. Horváth Károly népzenész, a népművészetek ifjú mestere alkotta zsűri előtt.

A muraszemenyei általános iskola arany minősítést kapott egyik diákja, Csiszár Nóra
Fotós: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A muravidéki verseny megnyitóján Soós Mihály, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója elmondta: elődöntőt négy helyszínen rendeznek, s örömükre szolgál, hogy a Muravidék is rendre be tud kapcsolódni ebbe a programba. A zalai döntőre az arany minősítést kapott szólisták és csoportok jutnak tovább, majd a legjobbak onnan már a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű országos versenyre kvalifikálják magukat. Ez utóbbit jövő év nyarán rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában