Reprint

2022.12.01. 15:00

Közel egy évszázados könyvet adtak ki újra

A Thúry György Múzeum és az Együtt Kiskanizsáért Egyesület jóvoltából szerdán a Plakátházban a Szent István Társulat gondozásában 1927-ben megjelent Betűvetés Hangutánzó ÁBC katholikus elemi iskolák számára című tankönyv reprint kiadását mutatták be.

Horváth Jánosné, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke elmondta: a könyv szakmailag, módszertanilag ma, közel száz év távlatából is megállja a helyét, hiszen a benne található alapismeretek ugyanazok. Emellett esztétikai élményt nyújt az érdeklődőknek, hiszen szövegét gazdag képanyaggal illusztrálták. Emellett az eseményen felolvasták az egykori és még ma is létező kiadó, a Szent István Társulat igazgatójának, Farkas Olivérnek a levelét, aki szerint azzal, hogy a kiskanizsaiak újranyomták a kötetet sokat tettek a ma oktatásáért is. A múzeum munkatársai és elnök asszonnyal, balról: dr. Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója, Horváth Jánosné és Kunics Zsuzsanna, a múzeum történész-muzeológusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában