Meglepetésvendég is érkezett

2022.12.19. 16:45

Karácsonyi koncertet adott a Zalaegerszegi Vegyeskar

December 18-án, vasárnap este rendezték meg a Zalaegerszegi Vegyeskar hagyományos karácsonyi koncertjét a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Arany Horváth Zsuzsa

A kórus Varnus Xavérral kiegészülve

Forrás: Bálizs Zsuzsa

A műsor  Carole Stephens Gloria in excelsis Deo című kórusművével vette kezdetét, majd a Ding-dong Merrily on High – Cseng bong vígadoz az éj című szám hangzott fel, azután szólt Joseph M. Martintól a  Megváltónk született, továbbá John Leavitt, Sally De Ford, Marco Frisina egy-egy műve. Szólót énekelt Koller Csilla, Kósa Ildikó, Kulina-Ferincz Edina, Perényi Judit és Ludmány Levente. Hallhatta a közönség Szilinyi Arnold és Kovács Kata előadásában Leonard Cohen Halleluja című kompozícióját, 
Demjén Ferenc Legyen ünnep című dalát, s a Karácsony esti dalt az Abigél című musicalból.  Az előadókhoz a kórus a Diótörő és Egérkirály című musical egyik dalával csatlakozott, együtt énekelték a  Csoda ez az éj és Játék az élet című szerzeményeket. 

A koncerten a Mennyből az angyal következett, amelynek az előadásához meglepetésvendég érkezett Varnus Xavér orgonaművész, egykori zalaegerszegi városi orgonista személyében, aki orgonán kísérte a dalt, amit a közönség a vegyeskarral együtt énekelt. 

A műsort a Csendes éj zárta, zongorán és orgonán közreműködött Vissi Barnabás, vezényelt a kórus vezetője, Kovács Kata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában