Advent

2022.12.19. 08:00

Hat tamburaegyüttes koncertje a Felsőtemplomban (videó)

Első alkalommal szervezett ingyenes adventi koncertet kizárólag tamburazenekarok részvételével vasárnap a Felsőtemplomban a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

Benedek Bálint

Nagykanizsán a Felsőtemplomban a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat adventi koncertet szervezett. Az eseményen fellépett: a murakeresztúri Zrínyi Miklós iskola, valamint a tótszerdahelyi Zrínyi Katarina iskola tamburazenekara, a murakeresztúri "Četiri žice" tamburazenekar, a tótszerdahelyi "Pomurske žice tamburazenekar, a kanizsai MužiKaj tamburazenekar és Stoboš tamburazenekar.

Fotó: Szakony Attila

Az eseményt Vargovics Józsefné, a megyei szervezet elnöke nyitotta meg. Elmondta: emlékezetük óta nem működött egyszerre hat tamburazenekar a régióban. Mindegyik együttes örömmel vállalta a szerepelést és többnyire egyházi horvát dalokat gyűjtöttek egy csokorba.

A murakeresztúri Zrínyi Miklós iskola, a tótszerdahelyi Zrínyi Katarina iskola tamburazenekara, mellett a középiskolások alkotta murakeresztúri „Četiri žice” tamburazenekar, a tótszerdahelyi „Pomurske žice tamburazenekar lépett a közönség elé. Rajtuk kívül a kanizsai MužiKaj tamburazenekar és a fiatal felnőttek alkotta Stoboš tamburazenekar adott koncertet. Zárásként pedig mind a hatan együtt játszották el a Csendes éj című dalt, melyet a padsorokban ülő hívek éneke kísért.

 

,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában