23. Arskép Kanizsai Antológia

2022.12.19. 11:31

Bemutatták az antológia legújabb kötetét Nagykanizsán

A Halis-könyvtárban csütörtökön mutatták be a 23. Arskép Kanizsai Antológia újabb kötetét. Hatvan költő, író, tanulmányszerző és egy grafikus munkája került a sokszínű témákat feldolgozó kötetbe.

Benedek Bálint

Balról, Gábris Jácint, az OKISB elnöke, Kardos Ferenc az antológia szerkesztője, a Halis-könyvtár igazgató-helyettese és Balogh László polgármester

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A megnyitón Balogh László polgármester szólt a szerzőkhöz. Elmondta: az írás, a könyv az emberi világok közötti párbeszéd letéteményese és egyben létesítője. Lehetőséget ad arra, hogy különböző gondolatok, személyes szellemi univerzumok, a hagyományban meghúzódó jelképek és jelentések úgy őrződjenek meg, hogy egy másik ember ,egy másik univerzum, tehát egy olvasó képzeletébe és lelkébe vésődjenek be.

- Az antológia saját kanizsai nyelvünk és kultúránk világát színesíti, s ezen keresztül közösségünk összetartozását mutatja fel – folytatta. – Egyéves alkotói látlelet mirólunk, tőlünk, hozzánk és egymásnak, és rajtunk keresztül a világnak, mely által kötődésünk és költői lakozásunk marad életerős egy krízisekkel teli létben. Ez az antológia példa, hogy ne folyjék el az idő munkálkodás nélkül, ne pazarlódjon a tett-erő, hanem az alkotás öröme uralja az életet és az embert.

Kardos Ferenc, a kötet szerkesztője kiemelte: a 60 szerző közül kilencen először publikáltak. Öröm, hogy közülük négyen fiatalok, szárnybontogatók, vagyis a kötet képes a folyamatos megújulásra.

- A Takács László Irodalmi Kör két vezetőségi tagja, Riersch Zoltán és M. Kovács Ildikó költők segítették a munkámat a szerkesztésben, ami nagy feladatot jelentett, hiszen a terjedelmi korlátok miatt mindent kicsit rövidebbre kellett fognunk – fogalmazott. – Több elbeszélés, és tanulmány szól Nagykanizsáról, és álladó szerzőnk, Kocsis Katalin helytörténész, és Kanász Viktor történész is kiváló történeteket jegyzett le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában