Mikulástól a Jézuskáig

2022.12.05. 11:00

A karácsonyi csodáról szólt a kanizsai fúvósok koncertje (galéria, videó)

Mikulásissimo címmel vasárnap a HSMK-ban két időpontban is közönség elé lépett a Nagykanizsai Fúvószenekar. A Tatár Csaba vezette fúvósok hagyományos Mikulás koncertjén a változatos zenei repertoár mellé vidám műsor szórakoztatták a közönséget.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az együttes népszerűségét jól mutatja, hogy mindkét koncertet teltház előtt tartották. Tatár Csaba a fellépések előtt elárulta: tavaly elkészült a műsor, ám a járvány miatt a közönségüket nem lephették meg vele, viszont a forgatókönyvet megtartották és a tőlük megszokott köntösben előadhatták. A 45 tagot számláló együttes most nagyon egységes, jó társaságot alkotnak.

A Mikulásissimo humoros műsor egyfajta történelmi és keresztény áttekintést adott a publikumnak. A nézők különféle karakterű, hamis Télapókat ismerhettek meg, ám végül megérkezett az igazi Mikulás, aki ajándékokkal lepte meg a gyerekeket. De ekkor kiderült, hogy karácsonykor már nem a piros ruhás hozza az ajándékokat, hanem a 2022. születésnapját ünneplő Jézuska. Ezután a karácsonyi hangulatban ünnepelnek a keresztények.

- Az egészet körbeölelték a dallamok, a különféle hangulatú zenék átiratait adtuk elő - mesélte aztán Tatár Csaba. - Például előkerült Joe Cocker száncsengő átirata, de nem maradhatott ki a rock sem. Ezen kívül a Rózsaszín párduc muzsikája mellett nagyon sok karácsony dal átiratot dolgoztunk át fúvósokra. Klasszikus magyar zenéket játszottunk a karácsonyi időszakból, mellyel örömet varázsoltunk a közönség arcára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában