December 21-ig látható

2022.11.29. 15:30

Két alkotó közös kiállítása nyílt meg a nagykanizsai HSMK-ban

A HSMK színházi előcsarnokában nyílt meg hétfőn a kanizsai Vörösné Pázmándi Ibolya kerámiakészítő Földből lettünk című és a kaposvári Nádas József festőművész Útközben című tárlatát láthatja a közönség.

Benedek Bálint

Vörösné Pázmándi Ibolya kerámiakészítő és Nádas József festőművész

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az intézményben december 21-ig látható tárlaton a kanizsai Vörösné Pázmándi Ibolya elmondta: bár a nyugdíjazása előtt civil foglalkozása volt, a szabadidejét agyagozással töltötte. Eredendően ugyan szobrásznak készült, ám a jelenleg is használt technikáját tizenkét éve a kendlimajori Ludvig művésztelepen tanulta meg, azóta kemencében égeti ki a szobrait, melyeket díszít is. Különösen az arcok megmunkálása érdekli, főleg a tündérek és az angyalok világába enged betekintést.

Nádas József festőművész szűkszavúbban fogalmazott. Számára már gyermekkorában is lényeges volt a festészet, saját maga tanult festeni, s egyetlen célja, hogy a változatos témájú alkotásain keresztül valamiféle érzéseket váltson ki a látogatókból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában