Mesés versek, verses mesék

2022.11.04. 10:30

Gáti István költő tartott előadást általános iskolásoknak Lentiben

Irodalmi előadásra várták az általános iskolás diákokat a városi könyvtárba csütörtökön a Petőfi 200 programsorozat keretében.

Korosa Titanilla

Gáti István a könyvtárban

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az intézmény vendége Gáti István költő volt, aki Mesés versek, verses mesék címmel tartott előadást ötödik és hatodik osztályosoknak.

A szerző felolvasott a gyerekeknek a Tök Magda kalandjai című verses meséjéből, a Kornél, a kobra című új gyerekkönyvéből, illetve a rövidebb verseiből. Beszélt továbbá a költészethez fűződő viszonyáról, a gyermekkori szárnypróbálgatásairól. Végül egy rímkereső játékkal bevonta a gyerekeket az alkotás folyamatába, és közösen verset is rögtönöztek. Aki ügyesen kérdezett és válaszolt, természetesen rímmel, az ajándékot is kapott.

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Gáti István pályafutásáról elmondta, hogy első önálló verseskötete Lehetne rend címmel jelent meg 2016-ban, gyerekversei az Aranysityak, a Családi kör és a Válogatós antológiákban olvashatók. Tél utca harmincnyolc című írása szerepel Szalóki Ági Körforgás című lemezén, illetve a hozzá kapcsolódó könyvben. A versek mellett dalszövegeket is ír, és orosz költők verseit fordítja magyarra. Kedvenc orosz költője Puskin, tőle nem csak fordított, hanem három prózai művét verses trilógiává alakította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában