Mélynyomtatási eljárások

2022.11.17. 10:30

Frimmel Gyula kiállítása Andráshidán

November 16-án, szerdán este nyílt meg az andráshidai Öveges József Általános Iskola aulájában Frimmel Gyula zalaegerszegi grafikusművész, művésztanár tárlata, amely rézkarcokat, rézmetszeteket, linómetszeteket vonultat fel.

Arany Horváth Zsuzsa

A képen a megnyitóműsorban dalokkal szereplő Kelemen Gyula, Léder Anita, a Keresztury VMK munkatársa, Németh Miklós és Frimmel Gyula

Fotó: Pezzetta Umberto

A Keresztury VMK andráshidai művelődési intézményének szervezésében létrejött kiállításon látható alkotásokról így ír a grafikus: "sokszorosított technikákkal készült lapjaimon elsősorban mélynyomtatási eljárásokat alkalmazok.  A kilencvenes évek eleje óta az egyik leggyakrabban alkalmazott technikám a mezzotinto (borzolás), amit kezdetben egymagában, később más eljárásokkal együtt használtam. Az utóbbi másfél évtized munkáin tárgyszerűen, realistán ábrázolt részletek kerültek egymás mellé, és ezek látszólag önkényes párosítása adja a képek feszültségét. A képek egyes elemei más-más technikával készülnek, mint amikor irodalmi művekben különböző nyelvi rétegek váltják egymást egyazon szövegben". 

Fotós: Pezzetta Umberto


Az andráshidai tárlatot a zalaegerszegi pályatárs, Németh Miklós grafikus, festőművész nyitotta meg. A kiállítás december 6-ig tekinthető meg nyitvatartási időben az Öveges József Általános Iskola bejárati aulájában, a belépés díjtalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában