Fényképek

2022.11.12. 16:00

Emlékképekből született dr. Polgár József legújabb kötete

A Honvéd Kaszinóban pénteken mutatták be dr. Polgár József nyugalmazott fogorvos főorvos legújabb, 17. könyvét Mesélő fényképek címmel. A szerzővel Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója beszélt, a laudációt Balogh László polgármester tartotta.

Benedek Bálint

Halmos Ildikó és dr. Polgár József a bemutatón, a 17. kötet mind közül az egyik legletisztultabb

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményen Halmos Ildikó köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében elmondta: a szerző szinte mindegyik kötetét szerencséje volt bemutatni, de mind közül a mostanit az egyik legletisztultabb és elmélyültebb írásának tartja. Jó ötlet, ahogy a régi fotók alapján visszapillant a múltjára és kiszakít olyan epizódokat, amiket a korábbi köteteiben már említett. Kiderül, hogy az Adria szerelmese, ír a kutyáiról, ezen kívül némi pajzánság és erotika is állandóan jelen van a könyveiben, s ez alól a Mesélő fényképek című sem kivétel.

- A könyv fogódzót ad ahhoz, hogy manapság a vizualizáció korát értelemmel és érzelemmel éljük át - fogalmazott méltatásában Balogh László polgármester. - A fényképezésnek, a fotóknak, ha azok mesélő fényképek, van lélekjobbító hatása is, ilyen könyv az orvosíró, dr. Polgár Józsefé is. Mi, kanizsaiak azért szeretjük a mondanivalóját, mert élményanyaga közös sokakéval, gyakran emlegeti Kanizsát, a Balatont, Szegedet, Budapestet és az Adriát. Írásai fordulatosak, olvasmányosak, egy minőségi és igényes életet élő értelmiségi, irodalmár, alkotó, vagyis példaember.

Dr. Polgár József legújabb kötete kapcsán elmondta: a koronavírus-járvány miatt kihirdetett karatén idején rendet tett a régi fényképek között. Ezeken a fotókon látott emlékmorzsákat vetette most papírra. Különösen kedvesek számára azok a fotók, melyek hangulatot, érzéseket hoztak vissza az egyre homályosabb múltból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában