Jézus ma is velünk van…

2022.11.29. 19:30

Az első karácsony előtt a menny közel jött a földhöz

„Isten kegyelméből itt lehetünk együtt, s közösen készülhetünk Jézus Krisztus születésére, amiért hálát adunk a mi szerető Urunknak” – fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor, amikor múlt vasárnap lángra lobbantotta Hévíz adventi koszorúján az első lila gyertyát.

Péter B. Árpád

Az első adventi gyertyát Péntekné Vizkelety Márta és Papp Gábor lobbantotta lángra a Festetics téren

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A lelkész arról beszélt: az első karácsony előtt a menny közel jött a földhöz, Isten kijelentései pedig küldöttei, az angyalok által megszaporodtak. Péntekné Vizkelety Márta kiemelte: Jézus ma is velünk van, és ebben az adventben is bennünket keres.

– Lélek által szeretne megszületni mindannyiunk életében és szívében, hiszen az a célja, hogy őt hordozó emberek legyünk – fogalmazott a lelkipásztor. – A neve is azt jelenti: szabadító, hiszen Isten azért küldte a fiát a világba, hogy mindannyiunk megváltója legyen.

Péntekné Vizkelety Márta úgy folytatta, bűneink miatt mindannyian elvesznénk, elkárhoznánk, de Isten azt akarta, hogy megmeneküljünk. „Az Úr az ő végtelen szeretetéből küldte el Fiát hozzánk, hogy ő megszabadítson minket bűneinkből, meghaljon értünk a Golgotán, s aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen” - mondta.

A gyertyagyújtás után Papp Gábor polgármester azt mondta: a közös adventi várakozás erősíti a város közösségét.

– Ezekben a nehéz időkben főleg a közösség összetartása, együttgondolkodása és maga a hit, a remény s a várakozás fontos számunkra – szögezte le a városvezető. – Igy vezetjük a várost, így akarunk élni, s ebben a szellemiségben szeretnénk átadni településünket az utódainknak. Ezt szeretnénk üzenni magunknak és kifelé is, azoknak, akik Hévízre látogatnak, legyenek azok kül- vagy belföldi vendégek.

Az első gyertya meggyújtása után a Szentlélek-templom Ardens Ignis kórusa adott ünnepi műsort a Festetics téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában