Jótékonykodás

2022.11.27. 18:00

Adventi adománygyűjtő koncert Zalakaroson

Hatalmas sikere volt annak a jótékonysági koncertnek, amit az adventi adománygyűjtő akciója keretében a református egyházzal közösen szervezett a fürdőváros önkormányzata. A Karos Korzón 15 órakor kezdődő eseményre óriási tömeg gyűlt össze.

Gyuricza Ferenc

A Delta a zalakarosi színpadon

Fotó: Gyuricza Ferenc

A koncerten olyan népszerű énekesek működtek közre, mint Szuperák Barbie és Jolly, majd az ország egyik legsikeresebb bulizenekara, az immár több mint negyedszázada indult Delta szórakoztatta a jelenlévőket. A koncerthez helyszíni adománygyűjtés is társult, ennek bevételét a Református Egyház Szeretetszolgálatának ajánlották fel a szervezők.  

Az adventi segélyakció kapcsán Hella Ferenc református esperes úgy fogalmazott: legalább negyven olyan gyermek karácsonyát szeretnék szebbé tenni, akiket elhagytak a szüleik, vagy különböző okok, elsősorban testi-lelki fejlődésük veszélyeztetettsége miatt ki kellett őket emelni a családjukból. Ők a nyugat-dunántúli református lakásotthonokban, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Balatonbogláron és Kéthelyen élnek. Hella Ferenc a helyszínen nem tudta megmondani, hogy a koncert kapcsán mennyi pénz gyűlt össze, ám később erről is tájékoztatást adnak.    

A jótékonysági rendezvénynek azért Zalakaros adott helyet, mert a fürdőváros mindig is elkötelezett volt a hátrányos helyzetű emberek megsegítése ügyében, ezt számos alkalommal bizonyították már az elmúlt évek során. Az adventi jótékonysági programoknak komoly hagyománya van a településen, s ahhoz nemcsak a helyiek, de a fürdővendégek is csatlakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában