Visszahat a körülvevő társadalmi szövetre

2022.10.01. 16:00

Premier utáni fogadás a Hevesi Sándor Színházban

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára is méltatta felszólalásában pénteken este a 40 éves Hevesi Sándor Színház sikereit A tanú című szatíra premierje után tartott fogadáson.

Arany Horváth Zsuzsa

Farkas Ignác színművész, Besenczi Árpád igazgató, Böhm György rendező, Kiss Ernő színművész, Fuisz Ádám, az előadás támogatója, az Inter-Tefu vezetője, Balaicz Zoltán polgármester, Pataki András helyettes államtitkár Fotó: Arany Gábor

Kiemelte az első igazgató, Ruszt József társulatépítő munkáját, a világ élvonalában tartozó színházművészetét. A színházat körülvevő társadalmi szövetre visszahat a színművészet, mondta, s úgy látta, a zalaegerszegi színház eleven közösségben él a várossal, amit a fehér asztalos találkozó is bizonyít. Balaicz Zoltán polgármester színházalapító elődei döntésének jelentőségéről szólva jelezte, a mai vezetők kötelessége azon dolgozni,  hogy a színház következő 40 éve is sikeres legyen. A tanú rendezője, Böhm György és dr. Besenczi Árpád igazgató is köszöntötte a résztvevőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában