Idősek hónapja

2022.10.03. 20:00

Nyugdíjas alkotók kiállítása a Hevesi Sándor Színházban

Az idősek hónapja Zalában is gazdag rendezvénysorozattal irányítja a figyelmet a szépkorúak mindennapjaira. Az Életet az éveknek országos nyugdíjas szövetség felhívására jelentkező képzőművészek vagy kézműves zalai alkotók kiállítása hetedik alkalommal nyújt megmutatkozási lehetőséget mindazoknak, akik a család, az egészség megőrzése mellett erre is fordítanak energiát, időt. A tárlatot a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház emeleti nézőtéri előterében nyitották meg hétfőn délután.

Arany Horváth Zsuzsa

Az időskorú alkotókat Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

Az alkotókat és az érdeklődőket dr. Besenczi Árpád igazgató köszöntötte. Elmondta, a színház fennállásának 40. évfordulóját ünnepli az idei évben, a nyugdíjas alkotók tárlata illeszkedik a jubileumi programokhoz. Az alkotásokat és alkotóikat tárlatvezetés keretében ismertette meg Iványi Ildikó a nyugdíjas szervezet aktivistájaként, egyenként mutatva be mindazokat, akik a béke témakörét meghatározó felhívásra jelentkeztek, és festményekkel, fafaragásokkal, mandalákkal, kavicsból, textilből, kerámiából készült kompozíciókkal tettek hitet a béke fontossága mellett.

Idén 32 zalai nyugdíjas korú alkotó 80 művét tekinthetjük meg október 29-ig a zalaegerszegi színházban. A hagyománnyá vált kiállításon Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is kiemelte, az élethosszig tartó tanulás mellett, amit a Senior Akadémia népszerűsége bizonyít, az élethosszig tartó alkotás is hozzájárul a szellemi-fizikai frissességben megélt minél több aktív nyugdíjas évhez. Az országos és a megyei nyugdíjas szervezet vezetőjeként dr. Kocsis Gyula mondott köszönetet a szép számú kiállítónak, egyben Iványi Ildikónak, akiben a nyugdíjasok mellett a kultúra és szűkebb pátriájuk története iránt érdeklődők is odaadó partnerre lelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában