Az izraeli képzőművész egzisztenciális kérdésekre keresi a választ

2022.09.29. 16:00

A D'Clinic utolsó vendége Moti Bazak

Moti Bazak izraeli képzőművész volt az utolsó vendége az idei zalaegerszegi D’Clinic Studios rezidensprogramjának, az alkotóval pénteken este 18 órakor találkozhatnak az érdeklődők a páterdombi műteremben.

Mozsár Eszter

Fotó: Hájas Gábor

Idén ugyancsak változatosra, sokszínűre sikeredett a Pál Katja festőművész által vezetett, a külföldiek által kedvelt program. A vendégek szívesen inspirálódnak a zalai környezetben, kapnak újabb ihletet a további munkákhoz és teszik közzé vizuális formában az őket foglalkoztató témákat, mutatják be a nemzetközi trendeket.

Moti Bazak és Dzsenifer a laktanya enteriőrjében.
Fotós: Hájas Gábor

Moti Bazak a zalaegerszegi Hájas Gábor fotós és Váradi Dzsenifer modell közreműködésével két helyszínen járt kültéri fotózáson az elmúlt napokban: a bazitai TV-torony mellett, valamint az elhagyatott sármelléki, egykori szovjet laktanya lepusztult épületeiben. Az izraeli művészt megihlette az erdős táj, a laktanyában pedig külön falfestményeket készített a fotózáshoz. Utóbbi helyszín érdekes, elgondolkodtató volt a Szovjetunióban született alkotó számára. Az installációk eredményeit, azaz fényképeit láthatják a zárókiállításon az érdeklődők, és beszélgethetnek az alkotóval. 

Az erdő ihlette a performanszot
Fotós: Hájas Gábor

Moti Bazak elsősorban újrahasznosított anyagokat használ absztrakt képeihez, amiket többnyire a modern élet egzisztenciális aspektusai ihletnek. Jelenleg leginkább a fényképezés és a digitális művészet eszközeivel fejezi ki magát. Számos szakmai díjat nyert, munkáit kiállították az Amerikai Egyesült Államokban, Európában és Izraelben. 

Az erdő ihlette a performanszot
Fotós: Hájas Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában