Már második éve működik nagy sikerrel

2022.08.30. 18:00

Zár a Deák Terasz Zalaegerszegen

A Deák téren kedden délelőtt gyerekdalok szóltak, az asztaloknál gyerekek alkottak, játszottak a könyvtárosok jóvoltából.

Arany Horváth Zsuzsa

Soós Szabrina, Bogár Dániel és Kása Fruzsina a Gombold újra! elnevezésű asztalt választotta Fotó: Fehér Márk

Az idei majdnem  utolsó nyári napon a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár kollektívája Tóth Renáta igazgató-helyettes szervezésében a Deák Terasz idei záróprogramjára várta a gyerekeket és családjaikat. Már második éve működik nagy sikerrel nyaranta heti két alkalommal a terasz, ahol az olvasáshoz kapcsolódó kézművesség csalogatja a térre a kisebbeket. Az olvasóvá nevelés tudatosan építkező könyvtári programjába illeszkedik a Deák Terasz, ahogy az alsóerdei kalandparkban való nyári jelenlétük is, mondta kedden délelőtt a csillámtetkóra, arcfestésre, óriás szappanbuborék fújására, könyvjelző készítésére vállalkozó gyerekek körében Kiss Gábor, a megyei bibliotéka vezetője, hozzátéve, a szabadtéren időzők közül sokan lesznek így beiratkozott tagjai a gyerekkönyvtárnak. 

 

A könyvtárakat is nehéz helyzetbe hozta a kétéves zártságra kényszerítő járványidőszak, ahogy a más profilú kulturális intézményekben, a bibliotékákban is újra kell építeni a közönséget, ehhez számos ötletre, eredeti, rendkívüli ajánlatra van szükség ahhoz, hogy visszaszokjanak a könyvek közé az olvasók.  A megyei könyvtár esetében ilyen például a Deák Terasz vagy a Tappancs Barkácsműhely, az olvasmányokat feldolgozó és kézműves foglalkozások. A megyei intézmény rendelkezik a családbarát munkahely és a kulturális színtér elismeréssel, ez is kötelezi a könyvtárosokat arra, hogy minél több, az egész családnak szóló eseménnyel gazdagítsák a kínálatukat. A közös élmény inspirálja az olvasásra a gyerekeket, amiben a könyvkötők, de még a könyvtár gazdasági részlege és titkársága is részt vesz, ekképp a munkahelyi csapatépítés is megvalósult a Deák Terasz programjai révén. Az olvasás a gyerekek számára kulcsfontosságú, hogy a tanulásban, a fantáziájuk működtetésében fejlődjenek. A könyvtár hamarosan induló őszi gyerek- és felnőttprogramjait a honlapon és a közösségi médiában is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában