1968. augusztus 20-án nyílt meg

2022.08.20. 18:00

Születésnapot ünnepelt a zalaegerszegi falumúzeum (videó)

A zalai megyeszékhelyen 1968-ban augusztus 20-án nyílt meg az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma, amely 54. születésnapját ünnepli idén.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Göcseji Múzeum égisze alá tartozó skanzen évről évre gazdag programot kínál ezen a napon mindazoknak, akik a zalai népi építészet igézően szép házai között szeretnek időzni. Szombaton Balaicz Zoltán polgármester mondott köszönetet a múzeum munkatársainak azért, hogy a jövő generációját interaktív foglalkozások keretében ismertetik meg elődeink mindennapi életével, kulturális hagyományaival, ünneplési szokásaival, kézművességük tárgyaival, hiszen ezzel a zalai öntudatot is őrzik, erősítik.

Dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatója jelezte, a falumúzeumban zajló múzeumpedagógiai munka élő módon mutatja be eleink életét, a látogató belehelyezkedhet a korábbi évtizedek hangulatába. Ezt idézte fel a fellépők műsora, többek között a Szivárvány Dalkör, a Pölöskei Néptáncegyüttes lépett színpadra. A gellénházi Vajda József Népdalkör dalokkal kísért előadása megjelenítette a kenyér készítésének évszázados hagyományos folyamatát. A Falumúzeum napján a kenyérsütést is kipróbálhatták az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában