Cross-Cultural Tool-Kit program

2022.08.02. 12:30

A kulturális és turisztikai együttműködés jegyében tartottak workshopot Lentiben

Nemrég műhelybeszélgetésen egyeztettek az érintett szervezetek képviselői a Cross-Cultural Tool-Kit program keretében megvalósítható kulturális eszköztár lehetséges kereteiről, kidolgozásának módszertanáról, alkalmazásairól. A rendezvény megnyitóján Horváth László, Lenti és Dražen Srpak, a horvát projektpartner, Muraszerdahely polgármestere mondott köszöntőt.

Korosa Titanilla

A program keretében tavaly ősszel magyar-horvát népzenei fesztivált rendeztek Lentiben, melyen fellépett a Boglya Népzenei Együttes is

Forrás: Korosa Titanilla / ZH-Archívum

A találkozó előadásain szó volt a térség kulturális turizmusában elért fejlesztésekről, illetve Magai Ágota ötletgazda mutatta be a Göcseji Dombérozó programsorozat kulturális eszköztárának kialakítását.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Cross-Cultural Tool-Kit program célja a kulturális és turisztikai együttműködés biztosítása a magyar-horvát határrégióban. A partnerség során létrejövő közös turisztikai stratégia, promóciós és kommunikációs terv és a kulturális rendezvények a kifejlesztett „eszköztárral” együtt biztosítják az együttműködést, a kommunikációt a résztvevő szervezetek között. A vállalások között szerepel a magyar oldalon piackutatás, nyitókonferencia, kulturális stratégiaépítés, illetve a kulturális, turisztikai eszköztár fejlesztése érdekében workshopok megszervezése. A horvát oldalon kulturális adatbázist, kulturális kommunikációs stratégiát és e-bookot hoznak létre, valamint szakmai találkozókat és zárókonferenciát tartanak. A projekt ideje alatt a partnerek összesen 11 nagyszabású tematikus eseményt bonyolítanak le. A program, melynek teljes költségvetése mintegy 200 ezer euró, idén zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában