Vajna Ádám új verseskötetét is bemutatták

2022.07.04. 19:47

Második alkalommal nyílt meg Budapesten a Csokonai Szalon

Múlt pénteken már második alkalommal nyílt meg a fővárosban a Csokonai Szalon, amely a Hévízen alakult Csokonai Vitéz Mihály Irodalmi és Művészeti Társaság irodalom- és művelődésszervező tevékenységét viszi közelebb a budapesti érdeklődőkhöz.

ZH

A szalon közönsége, középen ül a karosszékben Vajna Ádám

Forrás: Csokonai Társaság

A Svájcból néhány évvel korábban hazatért Major-Zala Lajos költő kezdeményezésére 1992-ben jött létre a Csokonai Társaság, amely évente rendez tanulmányi napokat a gyógykórház és az önkormányzat támogatását élvezve, így számtalan különleges előadás hangzott már el Hévízen, ezek később kötetekben láttak napvilágot.  A társaság ez év tavaszán indította el a megújuló kulturális ambíciót jelző programját, melynek részét képezi a budapesti Csokonai Szalon. Az első találkozót április 22-én tartották a Damjanich utca 19. szám alatt, ahol a társaság elnökségi tagja, Zalán-Lipák Judit ügyvédi irodája működik.  A július elsejei rendezvényen először Alex Júlia zongoraművész játékát hallhatta a közönség,  majd  a hévízi kötődésű Vajna Ádám Egyébként is mit akarhatott az őrgróf itt? című új verseskötetét mutatták be. A fiatal szerző verset ír és norvég  műfordító, emellett a Hévíz, az Észak és a Versum folyóirat szerkesztője. Az  első könyvéért megkapta a legjobb elsőköteteseknek járó Makói Medáliák-díjat. Gyenge Zoltán filozófus a szépségről beszélt, a szalonbeszélgetést követően pedig a nyár témájú haiku pályaműveiket olvasták fel a felhívást elfogadók. Évente négy alkalommal tervezik a Csokonai Szalon rendezvényét Budapesten, legközelebb szeptemberben kerül sor rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában