Neves mesterektől tanulhatnak

2022.07.06. 16:42

Elkezdődött a klarinétkurzus Zalaszentgróton

Elkezdődött hétfőn a zalaszentgróti klarinétkurzus, amelyen neves mesterektől tanulhatnak az ország számos pontjáról érkezett tehetséges fiatalok.

Szabó Judit

Gyulai Endre tart órát a kurzuson

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kurzust második alkalommal szervezte meg Bodnár Sándor, a zalaszentgróti Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Négyen oktatják ezen a héten az alap-, közép- és felsőfokú zenei intézményekből érkezett növendékeket és hallgatókat: dr. Arnóth Zoltán klarinétművész, a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének adjunktusa, a Pannon Filharmonikusok első klarinétosa, Gyulai Endre klarinétművész-tanár, a Bartók-konzervatórium tanára,  Németh József, a Zeneakadémia tanára, a Nemzeti Filharmónia klarinétművésze, valamint a kurzus házigazdája, Bodnár Sándor. Korrepetitor-zongorakísérőként a Szegedi Tudományegyetemről Klebniczki György, a zalaszentgróti zeneiskolából dr. Ludmány János segíti a munkát.

A szombaton záruló kurzusra érkezett 27 tanítvány hangszeres órákon és kamarazenei oktatáson vesz részt minden nap. Hangversenyeket is adnak a hét folyamán az Erkel-zeneiskolában: csütörtökön 18 és pénteken 18 órakor. A kurzus záróhangversenye szombaton 18 órakor lesz Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A belépés (akárcsak a zalaszentgróti koncertekre) ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Bodnár Sándor elmondta, hogy a tehetséges fiatalok továbbképzését szolgáló programot Zalaszentgrót önkormányzata és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ is támogatta. A tankerületnek köszönhetően az Erkel-zeneiskolában már légkondicionált termekben folyhat a maga szintű képzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában