16. évad

2022.06.24. 17:30

Vasárnap kezdődik a zalaegerszegi KvártélyházNyár

A 16. évaddal jelentkezik vasárnaptól a megyeszékhely belvárosában a kvártélyház barokk udvarán a KvártélyházNyár szabadtéri színházi programsorozat, mely augusztus közepéig várja a közönséget. Az idei kínálatról tegnap sajtótájékoztatón számolt be Tompa Gábor, a Kvártélyházi Szabadtéri Színház igazgatója.

Arany Horváth Zsuzsa

Tompa Gábor és Balaicz Zoltán a produkciók plakátjaival

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a tájékoztató bevezetőjében elmondta, az idő igazolta, hogy jó döntést hozott a városvezetés 2007-ben, amikor a nyári szabadtéri színház helyszínéül az 1765-ben épült kvártélyház udvarát választotta, amely 600 millió forint ráfordítással újult meg. A szabadtéri teátrumi élmények iránti megnövekedett igényt jelzi a nézőszám, amely 2021-ben jelentősen emelkedett a járvány előtti 2019-es évhez képest. 

Tompa Gábor hangsúlyozta, fontos az a művészi szabadság, amellyel a fenntartó bizalmából a KvártélyházNyár élhet a műsor összeállításakor. A válogatás szempontja kizárólag a minőségre összpontosít, a friss, kortárs produkciók legjavából készül a zalaegerszegi repertoár. A hagyományoknak megfelelően idén is a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál (ZA-KO) egyhetes programja indítja a szezont, vasárnap este fél kilenckor a Másnap című elő­adásban Csengey Dénes–Cseh Tamás-dalok szólalnak meg Beck Zoltán és Szűcs Krisztián interpretálásában. Láthatjuk Gercsó Krisztián Vera című többszörös díjnyertes regényéből Grisnik Petra által játszott monodrámát, majd a Kitolás című darabban Lengyel Tamás színművészt, akit a Mi kis falunk című tévésorozatból ismerhetünk. E-Mancik darab is érkezik Válogatáskazi… címmel, előbbi a gyermekes férfiak, utóbbi a fiatal nők lelkivilágába kalauzol. Pilinszky 100 címmel a költő életműve kerül a színpadra, hetedikként pedig A Pacal ideje című gasztro abszurd Ficzere Béla előadásában. A ZA-KO-ra bérletek válthatók. 

Július 12-től hatszor játsszák A Pál utcai fiúk című musicalt, amely a tavalyi évad átütő sikere volt, s már most nagy az érdeklődés iránta. Július 29-én mutatják be a klasszikus film alapján jól ismert Meseautó című musicalt (szerzők: Bolba Tamás–Szente Vajk–Galambos Attila), amelyet Tompagábor Kornél állít színpadra a Hevesi Sándor Színház fiatal művészeivel. A történet a mindenki által vágyott autók körül forog, szerelmi szállal dúsítva. A musical egyik dal- és szövegírója, Galambos Attila zalaegerszegi, itt kezdte színházi pályafutását. A Meseautó augusztus 11-ig hét alkalommal látható a KvártélyházNyár ideje alatt. 

Az évadot a korábbi évek hagyományaihoz igazodva a Zalai Táncegyüttes egyik dramatikus produkciója zárja. Ezúttal a Tündérfonat – igaz mesék egy mezőségi fonóból című táncszínházi előadást mutatja be az együttes, a műsor koreográfusa Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője. 

Az előadások esténként 20.30-kor kezdődnek. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Kvártélyház társulata augusztusban Kápolnásnyéken és Keszthelyen is játssza a Padlás című produkciót. A szabadtéri színház tavaly óta Érték és Minőség nagydíjjal rendelkezik, az elismerés a magas minőségi szolgáltatás védjegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában