Az elmúlt tíz év sikereiből

2022.06.23. 10:00

Jubileumi táncgálát tartottak a becsehelyi faluházban

A közelmúltban került megrendezésre a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola (LAMI) tánc tanszakának tízéves jubileumi gálaműsora a becsehelyi faluházban.

Pásztor András

Az elmúlt tíz év legjobb koreográfiáit mutatták be

A telt házas este folyamán 25 koreográfia került bemutatásra az elmúlt tíz év sikereiből.

Mint arról Friman Martin, az intézmény vezetője beszámolt: a LAMI tánc tanszaka 30 formációs és 30 egyéni dobogós helyezést, valamint két különdíjat szerzett az elmúlt tíz évben. A nosztalgikus este folyamán ezen koreográfiákból összeválogatott repertoárt nézhetett végig a nagyérdemű. A jeles alkalom keretein belül nemcsak az intézmény jelenlegi táncosai, hanem olyan növendékek is felléptek, akik már befejezték tanulmányai­kat és csak a műsor ­kedvéért húzták fel újra tánccipőiket és „eredeti” tagként újra színpadra álltak. Muik Dávid táncpedagógus beszédében hangsúlyozta, hogy a kitartó munka és a számos eredmény nem csak az ő érdeme, hiszen ezen sikerekhez nélkülözhetetlen volt a gyerekek kitartó munkája, szorgalma és tehetsége. 

A jubileumi műsor keretein belül két díj is átadásra került. Muik Dávid táncpedagógus elismerő oklevelet és Letenye Város Emlékérmet vehetett át Farkas Szilárd polgármestertől a tízéves munkássága elismeréséül. 

Pál Marcell és Horváth Katalin Szilvia a „legeredményesebb páros” díját vehette át Muik Dávid tanáruktól, aki ezzel köszönte meg az elmúlt tíz év felejthetetlen sikereit a párosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában