Tartalmas programokat kínálnak

2022.06.25. 07:00

Csapody Kinga volt a nagykanizsai olvasótábor vendége

Évek óta hagyomány, hogy olvasótábort szerveznek a gyerekeknek a Halis István Városi Könyvtárban.

Horváth-Balogh Attila

Az olvasás általában magányos elfoglaltság, de azért egy táborban sem rossz dolog

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az idén két turnusban rendezik meg a tábort: ezen a héten, majd június végén. A hétfőtől péntekig napi 8 órán át tartó táborban színes és tartalmas programokat kínálnak a város és városkörnyék 1–4. osztályos diákjainak. A tábor címe ezúttal: „Barangoljuk be hazánkat öt nap alatt”– Csapody Kinga műveinek segítségével.

Az egyik szervező, Bognár Csilla, Csapody Kinga író és Majorné Virág Adrienn fő szervező a gyerekekkel
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A táborban a szórakozva tanulás, a tartalmas és intenzív időtöltés kap nagy szerepet – hallottuk Majorné Virág Adrienn könyvtárostól, a táborok főszervezőjétől. – A fiatalok közül többen e rendezvényeken keresztül váltak felnőttkorukra könyvtárhasználóvá, és van család, melyben ők az első könyvtári „fecskék”. Pályáztunk a Nemzeti Kulturális Alaphoz, és nyertünk, így idén lehetőségünk nyílt egy író-olvasó találkozóra Csapody Kinga írónővel, meghívhattuk Vajda Margit néphagyományőrzőt és Zara terápiás kutyát, valamint jutalomkönyveket is vásárolhattunk.

Bognár Csilla, a tábor másik szervezője elmondta: könyvtárosként természetesen nemcsak szépirodalmat, hanem gyermek- és ifjúsági könyveket is elolvasnak, így esett a választásuk Csapody Kinga írónőre, a Manó Könyvek Kiadó főszerkesztőjére, aki Utazik a család! című regénysorozatával Magyarország kedvelt turisztikai úti céljait mutatja be az ifjú olvasóknak. A kanizsai könyvtárosok úgy látják, Csapody Kinga munkássága hiánypótló.

– Az egész egy együttműködésből indult, a szállások családbarát minősítését végző KidsOasis képviselője keresett meg az ötlettel, akivel kiadóvezetőként ültem le tárgyalni – bocsátotta előre Csapody Kinga. – Ám mivel balatoni lány vagyok, úgy gondoltam, az első könyv nem szólhat másról, mint a Balatonról. Így váltam szerzővé, a könyvek és annak főszereplője, egy család segítségével izgalmas helyekre jutunk el az olvasóimmal. Szeretném a könyveimmel kicsit áttematizálni a gondolkodásukat, tudván, hogy gyermekkorunkban például a múzeumról nekünk is csak régi kődarabok jutottak eszünkbe, pedig ennél sokkal többről van szó – mondta lapunk érdeklődésére az írónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában