Minikoncert

2022.05.23. 16:00

Óvodásoknak tartottak hangszerbemutatót a zalaegerszegi zeneiskolában (videó)

Óvodások lelkes vastapsa kísérte a fagott, a klarinét, a cselló, a kürt, a zongora, a gitár, a dob, a trombita, a furulya, a hegedű "fellépését" a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola (zeneiskola) kicsiknek szóló hangszerbemutatóján.

Arany Horváth Zsuzsa

Zumbók-Jakobovics Nikoletta Weiland Alíznak mutatja a gordonkát

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A zenebirodalomba Győrffyné Könczöl Tímea, a zeneiskola vezetője kalauzolta az óvodásokat, a zeneiskola tanárai (Horváth Barbara, Dobos Sándor, Szekérné Gróf Lilla, Zumbók-Jakobovics Nikoletta, Tímár Levente, Horváth Melinda, Dégay Péter, Kocsmár Péter, Berkes Dániel, Mázsáné Horváth Viktória, Csizyné Gócza Ildikó, Farkas Károly, Vörös István, Pálfy Antal,, Takács Ferenc) pedig minikoncerttel vitték közelebb a hangszerek rendkívüli  világát a Napsugár és Csillagközi Óvoda nagycsoportosaihoz.

A gyerekek hallhatták a TV-maci esti mese főcímzenéjét,  a Magyar népmesék főcímdalát, a Mazsola és a Nagy ho-ho-horgász tévémese sorozat dallamait, a foglalkozás végén pedig közelebbről is megismerkedhettek a hangszerekkel. A hangszerek és a zeneművész tanárok legközelebb május 30-án, hétfőn a Szent Család Óvoda és a Mikes Óvoda gyermekeit varázsolják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában