Még lehet jelentkezni

2022.05.22. 19:00

Népi kézműves tanfolyam megyénkben is

Május 24-ig még jelentkezhetnek a Nemzeti Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza 60 órás akkreditált képzéseire, akik érdeklődnek a kézművesség és a népi kismesterségek iránt.

Gyuricza Ferenc

A kézművesmesterségek alapjainak elsajátítására irányuló tanfolyamok a tervek szerint május végén, június elején kez­dődnek. A Nemzeti Művelődési Intézet országosan 34 képzési csoport indításával számol, ám első körben csak kilenc tanfolyam indul el. A választható tevékenységek kö­zött szerepel a hímzés, a csipkeverés, a gyöngyfűzés, a nemezelés, a kosárfonás, illetve a mézeskalács-­készítés is. A képzési csoportok minimum nyolc fővel indulnak, a maximális létszám a kosárfonó- és a nemezelő-tanfolyam esetén 12, a többinél 15 fő. A képzés ingyenes, az alapanyagokat, eszközöket is térítésmentesen biztosítja a Hagyományok Háza. 

Megyénkben négy tanfolyam indítását tervezik, ebből most a kosárfonás kezdődik, később hímzésre, nemezelésre és mézeskalács-készítésre is lesz lehetőség. Az egyes tanfolyamok helyszíne is eltérő lesz, a kosárfonást Gutorföldén, a művelődési házban tartják, az oktató pedig Dulics Margit népi iparművész. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában