Csütörtökön, illetve pénteken

2022.05.23. 17:00

Koncertet ad Nagykanizsán és Zalaegerszegen a Zala Szimfonikus Zenekar

Orgona- és zongorakoncertre várja az érdeklődőket a Zala Szimfonikus Zenekar csütörtökön Nagykanizsán, pénteken pedig Zalaegerszegen.

Szabó Judit

Mátyás István

Forrás: Katona Tibor / ZH-Archívum

Az együttes Mátyás István Bécsben élő, zalaegerszegi származású orgonaművésszel, valamint Tóth László zongoraművésszel, a szimfonikus zenekar és a zalaegerszegi hangversenyterem vezetőjével lép fel.

Tóth László
Forrás: Pezzetta Umberto / ZH-Archívum

A koncert Nagykanizsán május 26-án, csütörtökön 19 órakor lesz a Medgyaszay Házban, Zalaegerszegen pedig másnap, pénteken 19 órakor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

A műsorban Händel B-dúr orgonaversenye, Händel: Sába királynőjének érkezése (orgona-zongora átirat), Beethoven c-moll Zongoraversenye és Mascagni: Intermezzo (orgona-zongora átirat) című műve szerepel. A szimfonikus zenekart Sándor János vezényli.

A szervezők a zalaegerszegi koncert teljes bevételét a falumúzeumban található, 1797-ben készült Klügel-orgona felújítására ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában