Hevesi Sándor Színház

2022.05.17. 07:00

A kárpátaljai társulat előadásában láthatja a zalaegerszegi közönség a Tóték című drámát

Örkény István Tóték című drámáját láthatja a közönség május 30-án, hétfőn este hét órától a Hevesi Sándor Színházban.

Arany Gábor

Forrás: a szerző

A darabot a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, hivatalos nevén a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulata adja elő. 

A színészek az orosz–ukrán háború kitörésének napján, február 24-én Tiszakécskére tartottak, hogy ott adják elő a darabot. Már átjutottak az ukrán határon, amikor a senki földjén érte őket a hír. Nem fordultak vissza, lejátszották az előadást, és azóta járják Magyarországot, amihez a Vidéki Színházigazgatók Egyesületétől is támogatást kapnak. 

A zalaegerszegi előadás megtartásához egymillió forinttal járul hozzá a Zalai Polgári Körök Egyesülete. Ez pedig a legutóbbi, április 30-án megtartott 11. polgári estély bevétele, árulta el érdeklődésünkre Jagasics János, az egyesület elnöke, aki hétfőn adta át az összeget jelképező csekket a Hevesi-színház igazgatójának, Besenczi Árpádnak. 

Jagasics János arról is szólt, hogy mindig jótékony célokat szolgálnak az estélyek bevételével. Így jutott már a szlovákiai alsóbodoki magyar nemzetiségi iskolának, támogatták a megyei kórház fizioterápiás osztályán a medence és a kísérő létesítmények felújítását, Czobor Mátyás hagyatékának megvásárlását és a Rákóczi-szobor felállítását is. 

A beregszászi társulat elő­adására megváltott belépők és támogatói jegyek bevétele a kárpátaljai színházat segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában