Kultúra

2022.05.04. 13:00

Csütörtökön indul az izraeli filmnapok

Hétfőn közgyűlést tartott a Béke-Shalom Magyar Izraeli Baráti Társaság több mint harminctagú helyi csoportja, előtte pedig sajtótájékoztatón számolt be a társaság aktuális programjairól Siklósi Judit elnök és Matyéka István tiszteletbeli elnök.

Arany Horváth Zsuzsa

Ezek illeszkednek Izrael állam megalakulásának 74. évfordulójához. A társaság egerszegi aktivistái jóvoltából valósul meg a május 5–7-én az Art Moziban az izraeli filmnapok ingyenes vetítéssorozata, melyhez a megyeszékhelyi önkormányzat hathatós támogatást nyújtott. Csütörtökön 18 órakor Gecse Péter alpolgármester nyitja meg a rendezvényt, majd a Hegymenet című filmszatíra tekinthető meg. Pénteken 16 órakor az Aranyhangúak című, orosz művészek Izraelbe települését bemutató komédia következik, majd szombaton 14 órakor a Betlehem című, a 2013-as velencei filmfesztivál fődíját elnyert kémfilmet vetítik. Május 5-én 18 órakor nyílik Zalaszentgróton az Izrael régen és most című fotókiállítás. Május 18-án Szekszárdra utazik a zalaegerszegi szervezet Megértés üzenetei című bélyeg- és képeslapkiállítása, május 22-én mutatják be a 2020-ban elhunyt Siklósi Vilmos elnök verseit tartalmazó kötetet. Május 28-án 16 órától egerszegi zsidó emlékhelyeket jár végig a helytörténészek által vezetett séta, másnap Budapestre kirándulnak a tagok, ahol a Gólem Színház előadását és a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát tekintik meg. Június 12-én csatlakoznak a városi holokausztmegemlékezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában