KönyvtárMozi

2022.04.22. 12:00

Új könyvtári szolgáltatást mutattak be Nagykanizsán

Újfajta, a remények szerint újabb olvasókat vonzó szolgáltatással ismerkedhettek meg a kistelepülési könyvtárosok a Halis István Városi Könyvtárban tegnap megtartott szakmai napon.

Horváth-Balogh Attila

Czirákyné Tóth Edit előadása közben

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az új szolgáltatást KönyvtárMozinak hívják, a kezdeményezéshez számos bibliotéka csatlakozik majd a remények szerint. A szakmai nap résztvevőit Bognár Csilla, a házigazda közgyűjtemény könyvtárellátási szolgáltató rendszer (KSZR) csoportjának vezetője, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete zalai szervezetének elnöke köszöntötte. 

– A pandémia enyhülésével most már hála Istennek van mód újra a személyes találkozásra, s mindannyian tettre készen tekintünk a jövőbe – mondta Bognár Csilla. 

Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója az általa vezetett intézmény legújabb kezdeményezését mutatta be, melynek segítségével egy, a mobiltelefonunkra telepített QR-kód-olvasó applikáció segítségével Nagykanizsa történetét bemutató könyveket tölthetünk le készülékünkre. 

Szólt még a megjelentekhez Dóráné Mészáros Anikó, megyei könyvtárellátási csoportvezető is, aki kiemelte: a könyvtáraknak, könyvtárosoknak maguk mögött kell hagyni a klasszikus könyvtár- és könyvtárosképet, s igazodni kell a modern kor vívmányaihoz. 

A KönyvtárMozi szolgáltatás lényegét Czirákyné Tóth Edit, a DFMVK könyvtárosa mutatta be, s elmondta: az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásában, a Nemzeti Audiovizuális Archívummal és a Nemzeti Film­intézettel együttműködésben megvalósuló programnak köszönhetően az ország közel 600 kistelepülési könyvtárában lesznek elérhetők a magyar filmkultúra örök értékei. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában