Április 22-én

2022.04.16. 15:00

Rockkoncert tartanak a menekültekért Nagykanizsán

„Rocksegély a menekültekért” címmel április 22-én (péntek) 19 órakor a HSMK-ban jótékonysági koncert lesz az önkormányzat és több kanizsai szervezet rendezésében. A kezdeményezésről tegnap a HSMK-ban sajtótájékoztatót tartottak.

Benedek Bálint

A Kanizsai Kulturális Köz­pont igazgatója, Kovácsné Mikola Mária kiemelte: az orosz–ukrán háború minden embert megérint. Ebből kiindulva szerveztek programot, melyben a kanizsai Fyx együttes és a Canischa zenekar szórakoztatja a közönséget. Együttműködő partnerük a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványa, a Rock­cats Stage Photo Crew csoportja, valamint a történelmi egyházak képviselői. Az esemény teljes bevételét az ukrán háború elől menekülők megsegítésére fordítják.

– A Kárpátalján élők nagy feladata az Ukrajna belső részeiből érkezők ellátása – mondta Hella Ferenc református esperes. – Több száz fős konyhát üzemeltetnek az ottani reformátusok, akik napi háromszori étkezést biztosítanak a menekülőknek. A koncerten összegyűjtött készpénzt személyesen adjuk át nekik. 

Miskó János, a Fyx együttes tagja és Klaszán Sándor, a Canischa zenekar vezetője hozzátette: jó érzéssel tölti el őket, hogy segíthetnek. A szervezők a művelődési házban a koncert napján kizárólag tartós élelmiszerekből álló csomagokat és tisztálkodószereket is elfogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában