És te, költő?

2022.04.06. 07:00

Portréfilm készült dr. Bence Lajosról

És te, költő? címmel verses portréfilmet készített dr. Bence Lajos József Attila-díjas muravidéki magyar író-költőről a Pártosfalván élő Gál Anasztázia filmrendező.

Gyuricza Ferenc

Dr. Bence Lajos

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotást április 11-én (hétfő) 18 órakor mutatják be a lendvai Városi Színház- és hangversenyteremben, a költészet napja alkalmából. 
 

Gál Anasztázia az elmúlt években több Muravidékhez köthető filmet is készített. Ő rendezte a Zala György szobrászról szóló kisfilmet és a határ menti térségben, a periférián élő emberek mindennapos küzdelmét megjelenítő, Kitaposott utak című alkotást is. 
 

A dr. Bence Lajosról szóló portréfilm az 1956-ban született költő személyes vallomására épül, de verseinek is teret ad. A költeményeket magyarországi és muravidéki színművészek, versmondók – köztük Bellus Attila, Ticz András, Varga Kata-Lina – tolmácsolják. A Kéthelyközt Film Kft. által jegyzett portréfilm – melynek operatőre László Gábor volt – magyar nyelvű, a bemutatón szlovén feliratozással vetítik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában